You miss 100 percent of the shots you do not take

By: bugbites and co

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 28-Oct-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
medical entomology laboratory

nih working area - standardlah kalau meja lab bersepah
deretan meja-meja postgrads yg lain
meja aku
antara my labmates - nurita n asmah
lab 108c
Unit Kawalan dan Penyelidikan Vektor,
Pusat Pengajian Sains Kajihayat
USM,Penang.


nih lab aku. lab dari buat final year project hingga lah aku sambung masters.
lab nih divided into two sections. satu working area and satu lagi office area for postgraduate students.

Bidang Entomology tak banyak buat lab work. almost 70% field work. tak kiralah masuk hutan ka,Tour dari satu pokok ke satu pokok ka (mcm aku),dok tepi tong sampah,pi rumah mayat,pi serang rumah orang yang banyak termites and cockroach and banyak lagik. so di dalam lab hanya process sample ja,identification species and buat counting. chemical pun tak banyak guna. setakat nak pengsan dan membunuh insects ja.

office area tuh postgrad yg set-up sendri. senang sket nak tulis-menulis, bersembang,mengumpat...harharhar. kalau tak buat lab work. so buat kerja kat meja opis ja lah.
my lab ada 7 full-time postgrads student. semua baru,tengah run experiment,and ada tgh writing thesis. total postgrads bawah supervision Prof Abu (my supervisor) ada 18 orang.

skrg tak lepak sangat kat lab. sebab aku tgh buat mapping GIS. buat kat bilik ar (itu pun kalau tahap rajin dewa ketujuh!)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net