You miss 100 percent of the shots you do not take

By: bugbites and co

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 6-Nov-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
Bendera challenge : 22 ramadhan 1425h

cehh..muko excited naik train
hehhee...sempat sengih lagik tuh
yey..pengangkutan dah tiba
mesia dah merdeka tapi bahasa masih tak diperbaiki lagik...
pilah
me
fid
haiza
menuju puncak..gemilang cahaya...
apsal nak posing kat balai polis pah...kompius
eh..sapo sentel kat belakang tuh?
halo..halo...awak buat pa tuh? (",)
indahnya ciptaan tuhan
nengok apa tuh
dalam jeep JKR..tgk aku amik gambo tak getar pon
pipah ni kureng skil amik gambo atas kenderaan lah...
nasib baik pokcik JKR amikan gambo
satu lagik pose ek pokcik
eceh...sakan posing plak si pipah nih
akhirnya nak sampai gak ke hujung...
pose istimewa pipah nih utk tatapan sapa ek?
panjang gak canopy walk nih...
kukuh ke nak tampung berat fid and pipah?
hehhe..end of journey
nih atas ketapi lama
hari nak ujan..kami masih di atas bukit lagik..jom balik!
eh..sapo nih..ada org minta ambilka gambo..jual sket muka depa
pipah kontrol penat...
masa nak turun...nak masuk terowong nih...
rail cable car
dalam terowong yang lohong...
jauh mendongak tuh kak...
akan bertemu train dr arah bertentangan
last pose sblm balik
bye-bye bukit bendera
date : 5 november 2004
place:bendera hill,penang


lepas amik haiza di GH Penang ,kami jalan-jalan konon nak melawat bukit bendera. takder dalam plan pun nak naik bukit tuh..just wanna take few shots dari bawah. sampai kat sana kena pau oleh abg parking keta. orang nak bayar untuk 1/2 jam dia pi suruh bayar 3 jam . alng-alang dah kena bayar parking 3 jam kami pun mendecidekan diri utk naik gak ke atas. nasib baik hanya rm4 untuk return ticket. bulan posa nih kalau berjalan jimat sket..dah takyah nak makan lunch..bleh jimat kos sket.

oklah naik cable car nih. maybe kualiti dia dah dipertingkatkan lepas beberapa insiden kurang best berlaku tahun lepas or awal tahun nih. perkhidmatan cable car beroperasi balik august lepas.

dah sampai atas,jalan-jalan ja. sabau ja mat saleh semua dok pulun ayor kelapa. kami tahan nafsu ja..nak nasib baik tak haus sgt sbb cuaca agak dingin. bukit bendera terletak 800 meter dari aras laut. pastuh tetiba pakcik jeep JKR sapa kami ajak gi canopy walk...kami naik atas jeep,ingatkan dekat..rupa2nya 2km jauhnya. nasib baik pakcik tuh janji tunggu kami sampai kami abis jalan kat titian tuh. kalau tak buko posa kat atas bukit gamaknya. aku nih separa acrophobia kalau kat building leh tahan tapi benda bergoyang2 nih lomah sket makcik...tapi tak ler langsung tak berani... hidup mesti berani!!! hehhehe...

masa nak turun dah setat ujan. mujur ler... kaki 4 ketul nih masing2 dah mengeletar tapi masih kuat lagi pi berbelanja sakan kat bazar ramdahan.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net